BurgerClose

Murmålstjekker. Revit plug.in

Murmålstjekker. Revit plug.in

Det er ikke på nuværende tidspunkt muligt at detailprojektere vindues- og døråbninger i Revit i henhold til faktiske murmål og forbandter. Det betyder mangel på generel konsistens i projekterne og medfører en reel risiko for misforståelser og fejl i udførelsesfasen.

Murmålstjekkeren er en ny funktion til Revit version 2020, 2021, 2022 og 2023, der giver brugeren mulighed for at undersøge og projektere de murede vægges mål og deres vindues- og døråbninger samt afslutning ift. om de overholder standard murmål.

Murmålstjekkeren er udviklet i et projekt, støttet af Grundejernes Investeringsfond og Danske Tegl, og med deltagelse af Arkitema Architects, NTI A/S og Teknologisk Institut.

Den tilhørende guide indeholder beskrivelser af hvordan man med brug af den nye beta Addin kan optimere projektering og modellering af murværk i BIM i henhold til murmål og forbandter. Projektgruppen bag materialet håber, at den udviklede Addin samt denne guide kan bidrage til en kvalificering og videreudvikling af murværksprojektering i Revit/BIM.

Det anbefales at læse hele guiden inden man går i gang.

  • Download guiden "Murværksprojektering i BIM" via link her.
  • Download Murmålstjekkeren til Revit 2020, 2021, 2022, 2023 via link her (bemærk der er tale om en setup.msi fil, som når man åbner den, installerer Addin)

Disclaimer
Værktøjet virker ved de mest gængse døre og vinduer, ved rette vinkler.
Da Murmålstjekkeren er udviklet ifm. med et udviklingsprojekt med en økonomisk ramme, har den udviklede BETA Addin nogle begrænsninger, som for god ordens skyld nævnes her: Funktionen virker ikke med følgende: Wall Openings, Huller og kanter med Edit Profile, Tilstødende skrå vægge, Wall Sweeps og Wall Reveals.

Denne side er opdateret: 2022-06-07

Sitemap